mandag 9. mars 2009

Barnelitteratur og kunstformidling. Forfatter Bjørn Sortland forteller om kunstens rolle i sitt forfatterskap for barn



Sortland sier han skriver om kunst fordi han blir inspirert av kunst. Han forteller om hvordan han snakker om og viser bilder i barnehager og på skolebesøk, samtidig som han viser oss lysbildeshowet sitt. Det var mest de på første rad fikk best utbytte av bildene (Sortland anmodes herved forsiktig og bestemt om å gå over til en mer moderne visningsform, trass i nostalgitapet :)).

Omtalte bøker
Ærlighetsminuttet Bok for ungdom (og voksne), som Sortland har fått veldig mye personlig respons på fra lesere. Dette er en gjennomgang av europeisk kunsthistorie, og det er det svært få eller ingen anmeldere som har kommentert, sier en oppgitt Sortland.
Kva tåler så lite at det knuser om du seier namnet på det? Bok for ungdom (og voksne), hvor mye av handlingen er relatert til maleren Nussbaum.
Raudt, blått og litt gult. Bildebok i samarbeid med Lars Elling. En presentasjon av viktige malerier, men som egentlig handler om en jente som må på do, i et museum.
Alle har eit sultent hjerte (2008). Roman som Sortland hadde bestemt seg for at ikke skulle handle om kunst, men hvor et spesielt kunstverk sniker seg inn likevel (s. 12)
AWA

Ingen kommentarer: